Yılbaşı öncesi kuzey siteleri ışıl ışıl


Bir yıl daha geride kalırken yılbaşı yine yanıbaşımızda. Yıllardır Müslüman ve doğu ülkelerinde de 'yıl dönümü' adı altında bir tür kutlamayla karşılanan yeni yıl öncesinde Hristiyan dünyasında ise bildik görüntüler yaşanmaya devam ediyor.

Bir senenin daha geri kalmasıyla birlikte yaşanan hüzün, geride kalan güzel ve üzücü anıları hatırlamanın yanı sıra, kış mevsimini sevenler için de yılbaşlarının kar ve soğukla özdeşleşen yapısı ayrı bir ilgi oluşturabiliyor. Karla kaplı küçük kuzey köylerini akla getiren bu dönemler, havai fişeklerle abartılı kutlamaların yanında; odun ateşiyle ısınan küçük evlerde, yine yükte de pahada da hafif hediyelerle gülen yüzlerin de olabileceğini hatırlatıyor insana.

Yılbaşının yaklaşmasıyla birlikte artık medyanın ana damarı haline gelmeye başlayan blog ve internet siteleri de hareketlenmeye başladı. İşte dekor, dizayn ve yaşam konulu kuzey Avrupa kökenli bazı sitelerin, yılbaşı öncesi yayınlarında kullandıkları görsellerden bir kaçı...

 
İsveç'teki Bir Evde Yılbaşı Hazırlığı


 


 

 
Helsinki'deki hayata dair bilgiler paylaşılan 'helsinki-in.blogspot.com' sitesinde de yılbaşı alışverişiyle ilgili öneriler de yer alıyor. Stockmann adlı adresin yılbaşı alışverişi için tavsiye edildiği sitede, söz konusu mekanın Noel bölümünde yılbaşı alışverişi yapmak isteyenler için farklı fikirler sunabileceği belirtiliyor. 

Yorumlar