Yalan Dünya'nın gösterdikleri

 
Senaryosunu Gülse Birsel’in yazdığı ve iki sezondur Kanal D ekranlarında yayınlanan Yalan Dünya dizisi hatırı sayılır da bir izleyici kilitledi edindi.

Genel olarak iki farklı ailenin ve kültürel yapının işlendiği dizide aynı apartmanda kapı komşu olarak yaşayan farklı bakış açılarına ve düşüncelere sahip ailelerin arasındaki ilişkiler genel olarak güldüren diyaloglarla ekrana yansıtılıyor.

Yaz aylarında tekrar bölümleriyle TV2 ekranlarında yeniden yayınlanan dizi ise salaş ve bohem yaşam tarzı vurgusuyla da dikkat çekiyor. Özellikle aynı apartmanda yaşayan iki aileden biri olan ve oyuncu bir abla ile (Deniz- Gülse Birsel) erkek kardeşi (Bora- Öner Erkan) ve onların diğer oyuncu arkadaşlarının oluşturduğu grubun yaşan tarzları, ev dekorasyon tarzları ve kimi zaman ellerinde bir içecekle evin terasında kimi zaman binanın altında bulunan kafede vakit geçirmeleri, çektikleri diziden elde ettikleri gelirle günü kurtararak bohem bir hayat sürmeleri izleyici üzerinde salaş bir izlenim uyandırıyor.

Ev sahibi konumundaki diğer ailenin torunları olan Orçun karakterinin de yine sözünü ettiğimiz bu aile ve arkadaş grubuna yakın duruşu ve bir nevi vurdum duymaz tavırları, uykuya olan düşkünlüğü gibi özellikleri de yine izleyenler üzerinde bir gülümseme ve vurdum duymazlık ilgisi oluşturabilmektedir.

Genel olarak bakıldığında dizinin insanları bu tarz bir yaşama özendirdiği şeklinde bir eleştiri yapılabilecek olsa da salaşlık, sorunları dert etmeme ve vurdum duymazlık duygularının insanı kendine çeken etkisini de izleyicilerin aklının bir köşesine yerleştirebildiğini ve bu durumunda yüzde bir gülümseme ile birlikte geçici bir rahatlama sağladığını söyleyebiliriz.

Tüm bunların yanı sıra dizinin kendisine ait bir internet sitesi olmaması ise dikkat çekici. Diziyle ilgili detaylı bilgilere bu adres üzerinden ulaşabilirsiniz: http://www.kanald.com.tr/YalanDunya

Yorumlar