Bazı savaşların adı sonradan konulur


1939 yılının Eylül ayında Almanya'nın Polonya'ya girmesiyle dünya adeta ayağa kalmıştı. Almanya'nın daha önceki toprak kazanımlarına ses çıkarmayan devletler, Hitler'in bu son adımını bardağı taşıran son damla olarak görerek Almanya'ya savaş ilan etti.

Bundan sonra Almanya dılındaki neredeyse bütün dünya devletleri bir araya gelerek Nazi rejimini yok etmek için uğraştı. Almanya'nın yanında ise ideolojik olarak aynı çizgide bulunduğu güçsüz İtalya ve bu iki devletin nüfuzu altında bulunan bazı Balkan devletleri vardı ve Bir de dünyanın diğer ucundaki Japonya...

Alman ittifakının karşısındaki devletlere bir de ABD'nin gücü eklenince büyük bir asker sayısı ve güçlü silahlardan oluşmuş bir mekanik dev ortaya çıkıyordu. Adına İkinci Dünya Savaşı denilen bu mücadele Avrupa başta olmak üzere Uzakdoğu'da, Kuzey Afrika'da, Kafkaslar'da ve dünya okyanuslarında sürüp gitti.

IŞİD'E KARŞI MÜCADELE YA DA 3. DÜNYA SAVAŞI

Bugünlerde dünya devletleri yine bir başka savaş için ortak bir koalisyon oluşturmuş durumda. Yine birçok dünya ülkesinin gerek asker gerekse de silah ve uçak desteği verdiği bu ortak girişim bir hedefe odaklanmış durumda: Irak Şam İslam Devleti (IŞİD)... Savaş genel olarak Irak ve Suriye topraklarında devam etse de IŞİD'in dünyadaki bazı bağlantıları sayesinde Kanada'dan Avustralya'ya kadar savaş boyutunda olmasa da ölümlere neden olabilen eylemler yapılmakta. 

Sizlerin de şahit olduğu gibi dünyamızda bazı savaşların adı sonradan konulur. Bence IŞİD'e karşı mücadele olarak adlandırılan bu savaşın adı da sonradan Üçüncü Dünya Savaşı olarak değiştirilebilir ve bunu kabul eden tarihçiler de çıkacaktır.


Yorumlar