Gazeteler de gözümüzü koşturmuyor mu?


Gazeteler, internetin yayılmasıyla önemlerini yitirmeye başlasa da halen Türkiye'de ve dünyada yaygın bir şekilde alıcı bulmaya devam ediyor. Satış rakamları düşse de, internet yayınları mevcut olsa da insanlar halen abonelikle ya da bayilerden satın alarak gazete okumaya devam ediyor.

Ancak modern dünyada sanırım artık zamanın bereketi azalıyor. Günlerin, ayların hatta yılların dahi nasıl geçtiğini anlamadığımız oluyor. Böylesi bir durumda bazıları reklam olsa da ondan fazla ve bazılarında yirmi civarı ve hatta hafta sonları ansiklopedi kıvamındaki gazeteleri bir günde nasıl okuyabiliriz?

İnsanın aklına gelmiyor değil şöyle bayinin önünden geçerken bir gazete almak. Ama onca sayfa bu mevcut zaman diliminde nasıl okunur? 

Böyle olunca da insan ya almıyor gazeteyi, ya da bir an evvel okumak için gözlerini koşturuyor adeta... Metropollerde elin cebinde sallana sallana ekmek almaya giderken şehrin keşmekeşinden bir anda eve dönerken kendini koşar adım bulur olmak gibi bir şey aslında bu da...

GAZETELER DE DERGİ Mİ OLSA, YA DA ÖZET Mİ GEÇSE...

Okumak için kağıda dokunmak isteyenlerin gazeteye zaman yettirememesi durumunda dergiler daha cazip bir çıkar yol gibi duruyor. Bunların da haftalıklarına zaman belki yetmeyebiliyor ancak aylık ve hatta 2-3 aylık dergiler insana 'panik' yapmadan, tarih dönüyor endişesine kapılmadan okuma imkanı sunabiliyor.

Ne bileyim, gazetelerde mi artık dergi olsa... Ya da sosyal medyadaki gibi kağıttan özet mi geçse...


Yorumlar