Quaresma tanıdık bir sokak adı, bir slogandı




Şenol Güneş’in Beşiktaş’ta ikinci kez teknik direktörlük görevine getirilmesinin ardından yeni transferler de gündeme gelmeye başladı.


Resmi olarak sürdürülen çalışmaların yanı sıra önceki Güneş döneminde kadroda yer alan ve takıma katkı sağlayan isimlerin de adı yeniden siyah beyaz takımla anılmaya başladı.


Özellikle sosyal medyada yayılan ve üst sıralara kadar tırmanan etiketlerle gündeme gelen isimlerden biri Talisca olurken diğeri de Quaresma.


39 yaşında olan ve artık futbola veda etme aşamasında bulunan Quaresma’nın takımın orta sahasını koordine eden Gezzal’ın uzun süreli sakatlığında yarım sezon da olsa yeniden Beşiktaş formasını giymesi isteği taraftarlar arasında karşılık bulmayı sürdürüyor.


SERGEN, İLHAN, PASCAL…


Bazı futbolcular vardır, oynadığı göze hoş gelen futbolu kadar takımla özdeşleşmesiyle de hatırlanır. Yakın Beşiktaş tarihinde bu isimlere verilebilecek örnekler arasında Sergen Yalçın, İlhan Mansız ve Pascal Nouma’yı da sayabiliriz.


Futbol yetenekleri dışında hırsları ve siyah beyazlı taraftarların hayata bakış açısıyla da uyuşan bu isimler helan hatırlanmaya devam edilmektedir.


QUARESMA TANIDIK BİR SOKAK ADI, BİR SLOGANDI


Grafiti ve duvar resimlerinin yaygın olduğu Türkiye dışındaki bazı ülkelerde futbolcular da özdeşleştikleri takımların şehirlerindeki duvarlarda yansıma olarak yer alır*. Türkiye’de de böyle bir akım başlayacak olsa ya da olmuş olsaydı Beşiktaş duvarlarında görebileceğimiz isimlerin başında belki kulübün eski başkanlarından Süleyman Seba yer alırdı. Ancak futbolcu olarak ise yakın geçmişten yer alacak isimler yine Sergen, İlhan, Nouma ve Quaresma olurdu.


Diego Maradona, Napoli


Çünkü bu isimler taraftarlar için bir futbolcu adı olmakla birlikte bir slogan, bir tezahürat da aynı zamanda. Ayrıca bir de geçmiş güzel günleri hatırlatan birer anı.


Madrigal** tarzı insanı uzaklara götüren müzikler vardır. Hayalinizde içinde dolaştığınız yapıları, şehirleriyle kafa dağıtan kitaplar vardır. Hikayesiyle keyifli bir akşam sunan diziler vardır. İşte Beşiktaş taraftarı da adı adeta tanıdık bir sokak olan Quaresma’yı tekrar izlemek ve böylesi bildik hislerle tekrar aynı futbol zevkini yaşamak istiyor. Sadece 6 ay için olsa da…


https://gazeteoksijen.com/yazarlar/alp-ulagay/stattan-sokaga-tasan-futbol-ikonlari-163527

** https://www.youtube.com/@Madrigalofficial/featured






Yorumlar