Almanya tekrar mı bölünüyor?



Son dönemde Almanya’da yapılan operasyonlarda bazı kişilerin ‘İmparatorluk Vatandaşı’ tabiri altında farklı bir örgüt yapılanması içinde olduğu görülmüştü.

 

Kendilerini mevcut Alman yönetimine bağlı görmeyen bu kişiler, kendilerini bu örgüt çatısı altında konumlandırıyor.

 

Sayıları binlerle ifade edilen bu kişilerin mevcut Alman yönetimiyle yaşadıkları fikri kopuş, İkinci Dünya Savaşı’ndan sonrasında resmi sınırlar ve Berlin Duvarı’yla olmasa da beyinlerde yeni bir bölünmenin habercisi gibi.

 

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ekonomik olarak iyi durumda olsa da dünyadaki politik gelişmelere özellikle askeri olarak açıktan bir müdahalesi olmayan Almanya’nın özellikle Rusya’nın Ukrayna işgali sonrasındaki durumu ise askeri olarak geri planda kalmışlığını daha da ortaya koymuş olabilir.

 

Belki de bu durumu kabullenmeyen bu bir grup Alman, kafalarında yeni bir sınır çizerek mevcut Almanya ile kendilerini bu alanda ayrı tutmak istemiş olabilir.

 

NTV’nin internet sitesinde yer alan haberdeki* ifadelerde de bu örgütün üyelerinin bazılarının Almanya’nı halen askeri işgal altında gördüğü belirtiliyor.

 

Önemli bir konu olarak aynı haberde söz konusu örgütün suç ve şiddet ilişkileriyle ilgili iddialar da ortaya konuyor.


https://www.ntv.com.tr/dunya/almanyada-darbe-davasi-basladiimparatorluk-vatandaslari-hakim-karsisinda,hpdausLNi0SAlrTk-ccR6A





Yorumlar