Veranda'da saatler eskisi gibi...


Mevsimine göre yaz veya kış saati uygulaması olarak adlandırılan ve akreple yelkovanın bir ileri bir geri koşturulduğu uygulamalar genelde yaza adım atarken daha sıkıntı verici olabiliyor. Normalde saatin 1 olacakken 2, 3 olacakken 4 ya da 8 olacakken 9 olması yüzlerde bir asılmaya neden olabiliyor.

Bu durum da zihinde ‘aslında saat şuan da beş değil 4. O zaman ona göre davranayım’ gibi bazı düşüncelerin oluşmasına neden olabiliyor. Böylelikle zihinde ayrı bir bölüm, mevcut saat düzeninin aksine eski saat diliminde kalmak isteyebiliyor. Hatta bazen kişi; telefonunu ya da odasındaki yatağının başucunda duran masa saatini bir süre bu yeni saat dilimi düzenine başkaldırının simgesi olarak ileri almadan, eski saat diliminde gönlünce yaşamaya devam edebiliyor.

İşte bu duruma son vermek için Veranda Cumhuriyeti Meclisi son yaptığı oturumda bir karar alarak artık isteyenin ileri, isteyenin de eski saat dilimine göre resmi işlerini halledebilmesi için bir karar aldı.

Bu karar uyarınca artık aynı anda iki saat dilimi kullanımda olacak. İsteyen ileri saate, isteyen de eski saate göre hareket edebilecek. Örneğin bir bankaya saat 5 buçukta gidildiğinde ‘kusura bakmayın ama mesai bitti’ cevabı verilmeyecek. Müşteri, ‘saat 5 buçuk değil ki daha 4 buçuk’ diyebilecek. Tüm Verandalılara ve Veranda Cumhuriyeti dostlarına duyurulur.
 
 

Yorumlar