Bir sınıf dolusu hayal...

Baharın yerini yaza bırakmaya hazırlandığı şu günlerde akla gelen geçmiş günler genelde okul sıraları, koridorları ve bahçesi ile ilgili oluyor. Yağan bir yağmurun damlası bahçeye düşsün, candan sızan gün ışığı havada uçuşan tozları açığa çıkarsın ya da sıraya kazınmış bir ismin üzerinde parmaklar dolaşsın. Bu izlenimler baharla bir başka anlam kazanırdı öğrenci aklımda.

Şimdilerde ise gördüğüm bazı fotoğraflar çevremdeki bahar havasıyla çarpıştığında yine bazı duygu kırıntıları saçılıyor yerlere. Bugün de onları toplayayım dedim. Karşımda İran'ın Nişabur kentinde çekilmiş bir ilkokul sınıfının fotoğrafı, aklımda lisemden kalma anılar...


Ömer Doğan tarafından hazırlanan ve içinde İran gezi notlarını da barındıran Cinorek adlı sitede yer alan bu fotoğraf batı ülkelerinin veremediği duyguları da hissettirebiliyor insana. Sanki zaman daha da yavaşlıyor, esen ılık bir rüzgar sonrasında ortalığı inceden bir toz tabakası kaplıyor ve hayaller hayaller... http://cinorek.org/category/gezi-defteri/ adresinden söz konusu blog hakkında daha detaylı fikir edinebilirsiniz.

Yorumlar