Gazze'yi kimler korusun?


Artık neredeyse rutin hale gelen bir İsrail saldırısı daha başladı, Gazze özelinde Filistin'e karşı ve halen sürmekte. Uçaklar kalkıyor, bombalar yağıyor, füzeler ateşleniyor ve insanlar can veriyor. Kimi kısmıyle klasik savaş görüntüleri veriliyor ajanslara ama peki bu olayın başlangıcı nedir?

Bu sorunun cevabı dünyanın malumu: 3 İsrailli gencin kaçırılması ve sonrasında da ölü olarak bulunmaları. Peki kim kaçırdı bu insanları ve kim öldürdü? İsrail'e göre Hamas. Hamas'a göre ise faili meçhul. Sonrasında ise gelsin füzeler, bombalar. Peki bu kadar kolay mı 1,5 milyon insanın yaşadığı ve bir açık hava hapishanesine dönüşmüş bir bölgeyi bombalamak için sebep bulmak? Evet maalesef kolay hem de çok kolay. 3 tane insan kaçırılır, aradan bir süre geçer sonra ölü olarak bulunurlar ve suçlu bellidir: Hamas! Yani Gazzeliler, yani Filistin! Peki adli süreç, araştırma, soruşturma, polis vs. Yok. Sadece peşin hüküm ve ön yargı var!

Şimdi tüm bu ölümlerden, yağan bombalardan, başlara yıkılan evlerden sonra "İsrail kendisini savunuyor, İsrail güvenliğini sağlıyor" argümanları üzerinden dem vuruluyor. Peki birilerinin birilerini kaçırıp öldürmesinden Gazzeliler'i kim koruyacak?


Yorumlar