Kadın ırkı!


Kadın-erkek eşliğinin ve eşitliğinin tartışıldığı birçok zaman diliminden birisi daha yaşandı, yaşanıyor. Kadına uygulanan şiddet dünyada devam ediyor ve bazı ülkelerde daha da çok yoğunlaşıyor. Kağıt üzerinde kalan kanunlarla başarılamayan bazı şeyler için belki de radikal bazı kararlar gerekiyor.

EŞİT DEĞİL EŞ

İşte Veranda Cumhuriyeti de kadınlarını korumayı başaramayan ülkelere kadınları ayrı bir ırk saymasını öneriyor. Belli açıdan bakıldığında aslında bu çok da zorlama bir tabir olmasa gerek. Irkları bilimsel olarak birbirinden ayıran bazı kriterler elbette mevcut. Ancak kadınla erkek arasında da en az bu ayrımlar kadar farklılıklar var. Dil, fizik, düşünce yapısı, duygu yoğunluğu bu örnekler bazıları... Kadın erkekten, erkek de kadından farklıdır. Bu iki unsur birbirinin eşidir ama birbirine eşit değildir. Erkeğin kadından üstün olduğu yönleri olduğu gibi kadının da erkekten üstün olduğu yönleri vardır. Dolayısıyla doğal olan bu farklılıkların eş olarak birbirini tamamlamasıdır. 

'KADIN IRKI!'

İşte bu farklılıklar daha da ön plana çıkarılarak kadınlar şiddet gördükleri ülkelerde, o ülkenin asli unsuru olmakla birlikte farklı bir ırk sayılıp buna göre farklı bir uygulamaya tabi tutulabilir ve kendi korunma yönetimlerini belki sağlayabilirler.




Yorumlar