Meral Akşener ve oğul Erbakan: Çok da yeni bir şey yok aslında


Siyaset değişimlere gebe ve siyaset kimi zaman da yeniliklerle güzel... Türkiye siyasetinde de yine bir yenilenme rüzgarı esiyor kaç zamandır. Bu rüzgarın görünen yüzünde Meral Akşener, diğer yüzünde ise Fatih Erbakan var...

Aslında bu iki isim de Türk siyaset sahnesi için yeni isimler sayılmaz. Ayrıca iki isim de siyaset sahnesine çıkma yöntemi açısından eleştirilebilecek bir yol izleyerek karşımıza geliyor. Meral Akşener 61 yaşında ve uzun yıllardır içinde olduğu siyasi arenada İçişleri Bakanlığı'ndan Meclis Başkanlığı'na kadar farklı görevlerde bulundu. Ayrıca Akşener'in ve partisinde ön saflarda yer alan isimlerin geçmişleri de ayrı bir soru işareti olarak orta yerde duruyor. Fatih Erbakan ise henüz 38 yaşında olmasına rağmen babası merhum Necmettin Erbakan'ın sağlığında ve vefatı sonrası siyaset arenasında ismi hep anılır kişilerden biri olarak biliniyor.

YİNE BİLDİK İSİMLER VE BABA REFERANSI...

Bu iki ismin siyasi arenada boy göstermenin yanında parti kurup tabir yerindeyse başa oynamak istemelerindeki eleştirilecek yön ise farklı. Yukarıda da söz ettiğimiz gibi Meral Akşener yıllardır siyasetin içinde olan ve geçtiğimiz dönemde MHP genel başkanlığı için girişimde bulunup engellenmesi sonrasında mağdur edebiyatı diyebileceğimiz bir yolla şimdi İyi Parti üzerinden hedefine ulaşmak istiyor.

Fatih Erbakan'ın ise durumu daha farklı. Yaşı genç olmasına rağmen ismi o kadar genç kalamadı. Ayrıca yine siyaset sahnesine çıkma yöntemi olarak eleştirilecek bir referans noktası ön plana çıkartılıyor. Bu da Necmettin Erbakan'ın oğlu olması. Oğul Erbakan'ın da yakın bir gelecekte Necmettin Erbakan'ın kurucusu olduğu ve 28 Şubat süreci sonrasında Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılan Refah Partisi'ni yeniden kuracağı iddia ediliyor.

GENÇLİK BİR AVANTAJ...

Yıllardır siyasetin içinde olan bir ismin yeniden parlatılmak istenmesi  ve babasından dolayı oğlunun da potansiyel lider adayı gibi görülmesi yeni dönemde Türkiye siyasetine yenilik getir ya da bir şeyler katar mı bunu yaşarsak göreceğiz. Ancak Akşener ve oğul Erbakan ola ki bir yarışa girdi. Bunların içinde bir adım önde olan kim olur denilirse; bir adım önde olan gençliğinden dolayı Fatih Erbakan olabilir.



Yorumlar